In de winkel: Copperhead

Ontstaan Copperhead

Copperhead, een jonge startup uit Kortrijk - gespecialiseerd in Alchemy Gin - scheert sinds zijn lancering hoge toppen. De ‘geestrijke’ ouders van Copperhead Gin zijn Yvan Vindevogel, een succesvol Kortrijks ondernemer in de farmaceutica en eigenaar van Hotel Damier, en Bernard Filliers van de bekende jeneverstokerij uit Deinze. 

Drie gins voor de prijs van één

Copperhead wil meer dan één van de vele gins zijn. Zij ontwikkelden een vernieuwend concept waarbij er gewerkt wordt met een basis gin die aangevuld wordt met blends (dat is een mengsel in een pipetflesje, ideaal voor dosering).


De gin zelf is heel zacht en afgerond van smaak, heel gebalanceerd met een minimum aan botanicals. Wil je een uitgesprokenere smaak ? Geen probleem ! Daar komen de drie aromatische blends met elk hun eigen smaak en functie in het spel. 

Het leuke is dat elke blend een andere smaak en functie aan de Copperhead gin geeft. Het ‘Aperitivum’ wekt de eetlust op, het ‘Energeticum’ geeft energie en het ‘Digestivum’ helpt de vertering. Zo heb je drie gins voor de prijs van één. En bij het samenstellen van je gin waan je je jezelf zowaar een beetje alchemist. 

Een eerste samenwerking

Eens het product afgerond, was het tijd voor de volgende stap. De communicatie! Iedereen weet dat zelfs een topproduct als dit een stevige campagne nodig heeft. Michel van Copperhead ging op zoek en kwam een jaar geleden bij ons aankloppen. Doorverwezen door een tevreden moonfox klant, dat horen wij graag. 


De eerste samenwerking was een intensief project - voor hen was het een eerste ervaring met de uitwerking van communicatiemateriaal - waar we hen met veel plezier bij begeleidden. Concreet ontwikkelden we een feestelijke verpakking voor hun gin in combinatie met Fever-Tree tonic. Hierbij verzorgden we ook de opmaak voor hen. Een succesvol project dat we nog steeds herhalen en waar ook zij zeer tevreden over zijn:

"Wij kiezen voor moonfox omwille van de goede samenwerking. Per project is er slechts één briefing nodig om een van A tot Z uitgewerkt project te realiseren. Zij luisteren naar onze noden en bieden ons hiervoor snel en to the point een oplossing voor. De service is echt impeccable !"
Michel, Copperhead

Een winnende combinatie

Het resultaat mag er best wezen al zeggen we het zelf. En dat vonden de klanten blijkbaar ook. Na een voorzichtige eerste bestelling, moest in allerijl een grote herproductie worden opgestart. Deze cadeaubox vloog afgelopen feestperiode de deur uit, kreeg u er ook ééntje onder de kerstboom?
Geïnspireerd door het succes van deze verpakking ontstonden al snel nieuwe ideeën. Onder andere een superleuke toonbankdisplay die de blends heel overzichtelijk voorstelt aan de klanten.


En zo werd moonfox de constructieve partner die Copperhead begeleidt bij ontwerp en opmaak. Trots, dat zijn we zeker !

GEÏNTERESSEERD?

Ook op zoek naar een goede partner voor uw display- en communicatieproject? Meer weten ? Ontdek moonfox en onze mogelijkheden nu op onze website en contacteer ons voor een afspraak.

Groeten
Het moonfoxteam