FAQ
Jouw order
Ik heb besteld, maar ik heb het verkeerde aantal besteld, kan ik dit nog aanpassen?
Bel als de bliksem naar: +32 56 74 50 25 en stel je vraag aan Barbara. Is de productie nog niet opgestart dan kunnen we dit voor je bekijken. Is de productie al voorbereid dan kunnen we dit jammergenoeg niet meer aanpassen.
Ik heb na de bestelling nog een fout in mijn opmaak gezien, kan ik dit nog aanpassen?
Bel als de bliksem naar: +32 56 74 50 23 en stel je vraag aan Barbara. Is de productie nog niet opgestart dan kunnen we dit voor je bekijken. Hou hierbij wel rekening met een aangepaste uitleverdatum. Is de productie al voorbereid dan kunnen we dit jammergenoeg niet meer aanpassen.
Hoe weet ik dat mijn order goed besteld is?
Eens je bestelling en je opmaak goed zijn doorgegeven zal je een orderbevestiging ontvangen met daarin het overzicht van je bestelling.
De productie
Welke productiemethodes gebruiken jullie?
Wij hebben een interne productie die zich focust op digitale druk en plotten. Door een goede samenwerking met onze externe partners kunnen wij nog veel meer druk- en afwerkingstechnieken aanbieden. Denk aan Offset, spot UV, lakken, embossing, etc. Afhankelijk van jouw wensen , de grote van het order en jouw budget kan bepaald worden welke druk- en afwerkingstechnieken er worden toegepast.
Gebruiken jullie gerecycleerd karton
Wij gebruiken steeds karton dat bestaat uit minstens 80% gerecycleerd materiaal. De keuze voor karton is dus altijd een duurzame keuze. Waarom geen 100%? Tijdens de recyclage van karton worden de vezels kapot gemaakt en te kunnen hergebruiken. Na verloop van tijd - na enkele recyclages zijn deze vezels te klein om nog voldoende te binden. Om een stevig karton te bekomen moet er altijd wat nieuwe vezels toegevoegd worden om een solide geheel te bekomen. Deze nieuwe vezels zijn steeds afkomstig van afvalmateriaal uit de houtsector. Voor ons karton worden dus nooit speciaal bomen gekapt.
Hoe ecologisch is karton?
Wij gebruiken steeds karton dat bestaat uit minstens 70% gerecycleerd materiaal. Om een stevig karton te bekomen moet er altijd wat nieuwe vezels toegevoegd worden om een solide geheel te bekomen. Deze nieuwe vezels zijn steeds afkomstig van afvalmateriaal uit de houtsector. Voor ons karton worden dus nooit speciaal bomen gekapt.
Zijn de inkten die gebruikt worden ecologisch?
De inkten die we gebruiken zijn niet op waterbasis wat betekent dat wij geen vervuild afvalwater hebben. Digitaal drukken doen we met inkten die onder lage energie LED UV lampen een snelle uitharding hebben.
Hoe lang duurt de productie van mijn order?
Afhankelijk van het bestelde aantal en de druk- en afwerkingstechniek zal de levertermijn variëren. Reken op zijn minst altijd op 20 werkdagen, dit kan oplopen afhankelijk van de druk- en afwerkingstechniek maar ook van de grote van het order. De correcte aanleverdatum vind je op de orderbevestiging die je in je mailbox vond
Hoe wordt mijn order verzonden?
Afhankelijk van het bestelde aantal en de grote van de items zijn er 2 opties. Via DPD of Bpost Op een pallet via een transporteur. In beide gevallen regelt Moonfox het transport
Opmaak / prepress
Hoe lever ik mijn opmaak aan?
Het contact hiervoor verloopt altijd via prep_op@moonfox.be Opmaken worden in PDF formaat via mail aangeleverd. De vormtekening, waarop jouw opmaak komt, wordt ook via prep_op@moonfox.be aangeleverd
Hoe groot moeten de gebruikte beelden minimaal zijn?
Minimaal 151 dpi - Liefst 200 dpi
Wat bedoelen jullie met dpi?
Dots per inch, afgekort dpi, is in de computertechniek een eenheid van de resolutie van een invoer- of uitvoereenheid. Dpi staat voor het aantal punten per inch en dit heeft een grote invloed op de korrel aan de rand van de gebruikte beelden.
Wordt mijn opmaak nog gecontroleerd
Alle opmaken worden manueel gecontroleerd door onze experten van de grafische afdeling. Er wordt gecontroleerd of de opmaak voldoende groot en kwalitatief zijn om mooi te printen. Indien er overlopen in de opmaak zijn worden deze ook op correctheid gecontroleerd. Fouten in foto's of teksten zijn niet onze verantwoordelijkheid, vaak worden deze opgepikt door onze experten en wordt dit ook gemeld. Glipt er bijvoorbeeld een typfout door de mazen van het net, dan ligt die verantwoordelijkheid bij jou.